Idag har jag ordentlig träningsvärk efter booty-passet igår så jag kände att gymet fick vänta till imorgon. Istället blev det en promenad (ca 90 minuter) med barnvagnen och lite handling.
Sedan lite food-prep! Jag hatar verkligen att välja middagar i sista minuten när man redan är hungrig och sur! ? Helt plötsligt passar inget och sällan blir det något nyttigt allternativ. Så idag när vi ändå hade lite egentid jag och Sander, kändes det utmärkt att laga lite mat. Resultatet blev en lättvariant av kålpudding och en otroligt enkel fiskrätt. Eddie som åt fisken till middag sa att det var jättegott och frågade om vi kunde äta det varje dag! ?
Kålpuddingen är så otroligt enkel att göra, för att inte säga nyttig! Det enda du behöver är:
- Vitkål
- 500g kycklingfärs
- 1 dl lättkvarg
- 1/2 dl-1 dl keso
- salt och peppar
- smör eller kokosolja (utan smak!) till stekning
- 1 msk fibersirap (kan uteslutas)
Strimla kålen. Bryn vitkålen i en större kastrull med lite salt, peppar och eventuellt fibersirap. Blanda kycklingfärsen med keso, kvarg, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form och bred ut kycklingfärsen ovanpå. Lägg över resten av kålen. Ställ in i ugnen ca 30 min t(200 grader) tills den är lagom gyllenbrun och färsen ordentligt tillagad. Servera med sockerfri lingonsylt/lingon och gräddsås.
Fisken som var Eddies favorit är om möjligt ännu enklare. Du behöver:
1 fpk torsk eller Alaska Pollock
1/2 purjolök
några buketter broccoli och blomkål
ca 1-2 dl grekisk yoghurt.
salt och peppar.
lägg fisken i botten på en kastrull (gärna fryst fortfarande). Lägg över skivad purjolök och buketterna med blomkål och broccoli. Häll över lite grekisk yoghurt och krydda lite. Några droppar citron om så önskas (eller så kan man ha det till serveringen). Låt stå och puttra i ca 20-30 minuter. Klart! Eddie ville ha fiskdressing till men fungerar lika bra utan och toppen med vanlig kokt potatis till.
Vår middag fick bli kycklingburgare (2 kycklingfiléer och ett ägg i mixern bara=4 burgare) med sötpotatispommes i airfryern och ICAs surdegshamburgerbröd. Grymt gott!
Senaste kommentarer