Ibland bara älskar jag söndagar. Vi har varit i lekparken hela familjen, ätit en lång söndagsfrukost, plockat i ordning lite och bakat. Imorgon kommer städerskan vilket i och för sig känns lite stressande med tanke på att hon gör ju inget undanplockande utan allt sånt ska ju vara klart innan. Ibland känns det som att det är det som är det svåra! Särskilt när man har barn! Det är ett evigt plockande och plockande och likförbaskat ligger det leksaker, kläder, skor, mat och allt möjligt överallt.. Hu!
Oftast har jag verkligen världens underbaraste familj. <3
Som fika gjorde jag en blåbärspaj idag av variant nyttigare. 😉 Jag har lätt för att fortsätta gotta under helgen annars, när man liksom trillat in på spåret att äta lördagsgodis (och oftast börjar jag liksom redan på fredagen! Haha) Då är det ett jättebra alternativ att göra något som smakar gott men inte är onyttigt som kan stilla det där sötsuget 😉
Min Blåbärspaj:
Blåbär (jag gillar mycket blåbär så jag hade kanske 400 g)
Fiberhusk 1,5 tsk
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 dl havregryn
1 msk kokosolja (mätt i fast form)
1 msk vatten
1 msk Zero sweet (eller annan sötning)
vaniljpulver
Om man vill kan man ha en skopa proteinpulver med vaniljsmak i också.
Låt blåbär och fiberhusk stå i ungen ett tag (särskilt om blåbären är frysta) medan du blandar de andra ingredienserna till lagom smulig konsistens. Kan behövas mer vatten exempelvis eftersom olika märken av ex proteinpulver osv beter sig olika, Sedan tar du ut formen med blåbär och fiberhusk och fördelar smuldegen jömt över hela formen. Ställ in i ugnen igen på ca 175 grader, Håll lite koll för jag har upplevt att smuldegen lätt bränner sig i min ugn. Ta ut den när den är lagom gyllenbrun! Färdigt! <3
Det är lite komiskt hur jag aldrig lyckas ta en bild på mat utan att det redan är ätet på den.. ???
Senaste kommentarer