Jag har provat några olika recept men aldrig riktigt fastnat för något, så jag gav mig på att göra ett eget! De här blev riktigt kletiga utan att ha svårt att hålla ihop och fantastiskt goda! Enligt maken var de bättre än riktiga så det måste vara ett riktigt bra betyg!
3 blötlagda dadlar (30 min typ)
1 dl riven kokos
1-1,5 msk kokossmör
0,5-1 msk honung
30 g Fin (raw) choklad
Mixa allt till en kletig massa, rulla till små bollar och ställ i kylen medan du smälter lite fin (raw om man vill ha det) choklad. Jag hade i någon halv tsk kokosolja när jag smälte chokladen eftersom raw choklad inte smälter lika bra som vanlig. Jag använde René Voltaire i både honung och kokossmör. I min burk med kokossmör var det kokosolja högst upp då jag trodde först att det var något fel men när jag grävde lite var smöret strax under. Se till att gå med smöret och inte oljan (lite olja för inget men det är konsistensen och smaken av smöret vi vill åt).
Senaste kommentarer