Det här är ett riktigt toppenalternativ till mer onyttiga efterrätter, och den är både laktos och glutenfri och även raw så den ska passa de flesta.
Det var länge sen nu som jag la ut bilderna på kakan och kände att det var mer än dags att lägga ut receptet. Det mesta görs i mixer så det är viktigt att ha. Cashewnötterna ska ligga i blöt i ca 3-4 timmar så glöm inte förbereda!☺️
I botten har jag:
10 blötlagda dadlar, 1 dl valnötter, 1 dl mandlar, en nypa salt och lite vaniljpulver, 2 msk kokosolja och 2 msk agavesirap.
Börja med att mixa de torra ingredienserna, men inte för länge så de kladdar ihop. Ställ undan och mixa resten för sig till en slät massa, lägg sedan till nötterna och mixa igen. Lägg ner i en form (jag använde en mindre springform). Ställ i frysen.
I fyllningen hade jag 2 msk pressad citron, 1 tsk vaniljpulver, 3 dl blötlagda cashewnötter, 1 dl mandelmjölk, en halv dl agave eller honung, ca 1 dl kakaosmör, en halv tsk salt.
Mixa allt utom det smälta kakaosmöret till en slät kräm. Häll i smält kakaosmör och mixa igen. Häll över allt på botten och ställ i frysen igen medan du gör den sista delen:
1 dl av innehållet i passionsfrukter, 2 msk agave eller annan sötning, 1 msk chiafrön, 1 msk citronjuice.
Detta häller jag i formen och rör runt för att skapa en liten ”swirl”. Jag sparar lite för garnering. Sen får kakan stå i några timmar, ca 4, och sedan är det bara att servera!
Fullproppad av nyttigheter och JÄTTEGOD!
Senaste kommentarer