Såhär i påsktider (och andra högtider) är det ju så lätt att man blir sugen på att äta massa godis och bara lata sig så jag tänkte att jag skulle förbereda något gott till kaffet som inte innehåller massa vitt socker men som ändå tar udden av sockersuget. En av mina favoritbakverk är ju cheesecake (den frysta varianten) så jag testade att göra en raw food variant.
Botten görs på dadlar, kokosolja, valnötter, mandlar, vaniljpulver och valfri sötning (honung, agave, kokosnektar, lönnsirap exempelvis). Och själva cheesecaken innehåller blötlagda cashewnötter, pressad citron, vaniljpulver, sötning, mandelmjölk, kakaosmör och lite salt. Sedan kan man smaksätta med exempelvis citron, passionsfrukt och hallon som jag gjorde för att få en härligt frisk dessert. Resultatet blir toppen verkligen, och smakar nästan som glass. Den mättar och ger inga obehagliga blodsockersvängningar ?
Recepret i sin helhet med mått kommer snart på bloggen. Ha en god påsk!
Senaste kommentarer