andreaskoglund

Biosupé på franska

Okej är det någon som kommer ihåg den här 70/80-tals rätten som var populär då? Bestod av i princip en hel franska med någon form av tomatsås i botten och ost emellan brödskivorna typ? Eller, så åt vi den hemma hos mig när jag växte upp iallafall. Jättegott verkligen men näringsvärdet var väl ungefär lika med noll.. idag gjorde jag dock en modifierad variant med sötpotatis istället och den blev riktigt riktigt god!

 

IMG_0554Tvätta sötpotatisen och skiva den nästan till botten. Olja den med olivolja. Låt stå i ugnen i 200 C tills skivorna är mjuka (40-60 min beroende på storlek).

gör en tomatsås under tiden. Jag använder 1 för krossade tomater, 1 ekologisk grönsaksbuljong, honung eller fibersirap (1 msk) och gärna färsk timjan. Låt koka under lock i minst 20 min för att tomaterna ska bli mindre syrliga i smaken.

IMG_0583

Ta ut potatisen och fyll varje skiva med tomatsås och någon smakrik ost. Det passar även utmärkt med en skiva mozzarella i var tredje eller var fjärde.

IMG_0588

Skjuts in i ugnen igen! denna gång räcker det att osten smälter.

Färdigt!

Vi hade den här till ugnsbakad kyckling och en kall hemmagjord vitlökssås och det var grymt! Hoppas det smakar 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats