Helgen är här och jag har fortfarande inte riktigt vant mig av med sötsuget som kickat in efter några dagar med skräpmat.
Jag tror inte på att förbjuda sig saker, då blir det lätt en besatthet och så tänker man på det hela tiden, vilket ofta resulterar i att man överäter.. Inte bra.
Så igår bestämde jag mig för att göra en liten nyttigare variant av glass, froyo! (=frozen yoghurt).
Receptet räcker till 2-3 portioner. Jag blev jättenöjd, resultatet blev super tycker jag. Enkelt och gott.
Ingredienser:
200 g lättkvarg, 100 g kesella (10% fett), 2 msk osötat äppelmos, 1 msk steviaströ (kan hoppas över eller så kan man använda lite av annan valfri sötning) kanel och vaniljpulver efter smak.
Jag blandade ihop allt och ställde i frysen, sen gäller det att hålla lite koll och röra om med jämna mellanrum så det inte blir en isbit av det hela 😉
mumma!!
Senaste kommentarer