andreaskoglund

Grönsaksgryta med Pak choi

IMG_1846

Mmmm…!

Nu är alla i familjen förkylda utom M. Kors i taket eftersom han alltid brukar bli sjuk ?? Och jag har dessutom precis lämnat in det inledande kapitlet till min uppsats i förvaltningsrätt inför grupphandledningen på måndag?

Hur som har jag nu bestämt mig för att göra precis allt i min makt för att bli av med den hör förkylningen och ge min kropp lite semester såhär innan vi åker på riktig semester om två veckor. Jag kommer att dra ner på köttet betydligt och istället ha ägg, ost, keso, kvarg, bönor, fisk och naturell grekisk yoghurt som proteinkälla. Det huvudsakliga näringsintaget ska dock komma från grönsaker och frukt.

Dagens lunch blev alltså Pak choi med grönsaksgryta och feta. Pak choi är en kålsort som går att köpa på Ica bland annat och är jättegod att äta som den är. Krispig och mild själk och kryddiga blad. Sen att den ser ut som små skedar är toppen till grytor tycker jag ☺️ Man kan äta hela, från stjälken till blasten. Grönsaksgrytan har jag gjort såhär:

1 rödlök
1 röd paprika
1 röd chilipeppar mild
4-5 tomater (mindre men inte cocktailtomater) ordentligt mogna
5 ”bollar” med fryst bladspenat
Salt och peppar efter smak
1 msk kokosolja

stek i kokosolja, hacka grönsakerna och stek lite På mellanvärme. Salta, Koka under lock tills det gottat ihop sig ordentligt. Jag använde min gjutjärnsgryta och lät stå på låg värme ca 45 min. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i ”skålarna” och smula över fetaost. Njut!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats