Igår gjorde jag en så sjukt god rätt! Först gjorde jag några härligt höstiga rotfruktstoppar. Resultatet är perfekta att dippa i olika såser och perfekta för den som vill äta rent (clean eating).
Det som behövs är en halv blomkål, en morot, en rödbeta, en halv lök, 2 ägg och lite riven parmesan. Riv alla ingredienser, krama ur vätska (om du orkar), knäck i 2 ägg, lite salt och peppar. Forma till avlånga ”toppar” och stek dem i kokosolja eller smör. Tokgott till typ salsa eller liknande.
Sedan tog jag fram en hjortstek på rostbiff (superlyxigt, jag vet!) och gjorde en jätteenkel tomatsås på krossade tomater, en eko grönsaksbuljong, lite sukrin gold (eller valfri sötning), lite rödvin, lite bbq-sås och lite ketchup efter smak. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen på 150 grader. Min var rätt tunn så steken var klar på bara 4 timmar. Man får kolla till den med jämna mellanrum så det inte bränns och om såsen blir för tjock kan en behöva spädas ut med lite vin eller vatten. Hur som helst blev köttet otroligt mört och så sjukt gott! Vi åt det med surdegsbröd och gjorde som hamburgare av det. MUMS!
Senaste kommentarer