Eddie har ju påsklov och M jobbar som sjutton så mycket ensamtid med barnen blir det. Idag var vi på gymet och köttade ben/rumpa på förmiddagen och sedan handlade vi lite matvaror. Jag brukar inte köpa kött särskilt ofta, det är inte det att jag inte tycker om det men jag tycker inte om djurhållningen så jag vill helst köpa ekologiskt vilket oftast är ganska dyrt. Oftast blir det kyckling eller lax här hemma. Idag sprang jag dock på en fin rostbiff (eko) med dåligt datum och då var jag bara tvungen. Jag vägrar låta någon slänga kött som hinner bli för gammalt för det är ju bara katastrof! Om man tillagar köttet innan det går ut så håller det sig i ytterligare några dagar utan problem. Alternativt fryser jag in det men brukar tänka på att använda det så snart som möjligt.
Så idag har jag provat att göra min första vinmarinerade rostbiff, återstår att se vad resultatet blir? Den är tillagad men ska ligga över natten minst i en dag..
wish me luck?
Senaste kommentarer