Idag har varit en sånär extremt laaaazy sunday. Klockan är 18.30 och jag har gått 4 300 steg enligt stegräknaren vilket nog är mitt lägsta sedan jag hade magsjuka, haha!
Men det är skönt det också, jag har haft en rätt tuff träningsvecka och jag misstänker att jag skulle bli sjuk om jag inte tar ett par vilodagar när kroppen säger till. Så idag har det alltså blivit mest vila i soffan, ett par korta svängar med hunden och Eddie, varav någon halvtimme/timme på lekplatsen i regnet. Tur att det tillslut gick att muta honom att komma in med lite bakning 🙂
Idag blev det dock inte raw food eller low carb utan i princip en variant av vanliga chokladbollar med lite bättre ingredienser.
Ca 75 g vanligt smör
2,5 dl havregryn
0,75 dl kakao
1,5 msk kallt kaffe
sötning (jag använde 2 msk steviaströ och ca 1 msk fibersirap gold)
ca en skopa av Tao Nutrition choklad proteinpulver (OBS! kan uteslutas eller bytas ut, detta gör ingenting för smaken utan gör bara skillnad för näringsvärdet. Jag gillar just denna för att den innehåller lite alla möjliga superfoods också.)
1 msk chiafrön.
Någon nypa salt.
Sedan är de rullade i vanlig riven koks 🙂 Det kan skilja lite i konsistens osv när det gäller olika märken havregryn/proteinpulver osv så mitt råd är att prova sig fram lite och testa smeten när den är klar så att det inte blir fel.
Mina smakade exakt som vanliga chokladbollar men eftersom de är sockerfria så känner iallafall jag att samvetet är lite lättare. Och det är ju ändå söndag! 😀
Senaste kommentarer