Det har varit en del fuskande här med kosten senaste tiden och jag har bland annat upptäkt en supergod blåbärsglass från Lejonet och björnen ?? men… Den må vara ekologisk och gjord på naturliga ingredienser men den är ju fullsmockad med socker och kcal..
hur som helst blev jag inspirerad att göra en egen smaksättare till yoghurt eller kvarg med blåbär och vaniljsmak. En riktig grekisk yoghurt med en bra smaksättare kan faktiskt vara nästan lika god som glass! Men bara nästan såklart ?
Den här blev riktigt god iallafall och fullproppad med nyttigheter! Och den är Superenkel att glr hemma själv.
Du behöver:
ca 200g blåbär (frysta hade jag)
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl chiafrön
sötning efter smak (jag använde zero sweet från life) men honung är toppen för den som vill ha naturligt men några fler kcal.
Börja med att värma på blåbären i en kastrull tills de är helt tinade (det bli rätt såsigt). Häll i sötning och vaniljpulver tills du är nöjd med smaken. Häll i chiafröna. Rör om ordentligt. Häll upp i glasburk och ställ i kylen. Kolla till konstistensen efter någon timme, du kan behöva lägga till lite vatten. Chiafröna gör att det blir Som en gelé av sylten. Låt i så fall stå någon timme till.
Klart!
Senaste kommentarer