Nu när jag inte kan röra mig ordentligt känns det ännu viktigare att tänka på vad jag äter. Jag vill verkligen inte sätta ännu mer tryck på kotorna genom att gå upp onödigt mycket i vikt. Jag brukar försöka undvika snabba kolhydrater, särskilt på kvällarna. Samtidigt är det viktigt att få i sig tillräckligt med näring till både mig och bebisen.. Ikväll fick det bli rödspätta, jag hittade jättefina färska filéer till bra pris på Willys igår. Och Som en variant på en husmans-klassiker gjorde jag istället en panering på mandelmjöl. Perfekt även för glutenintoleranta eftersom den är helt glutenfri. Hur enkelt som helst,
400 g rödspätta
2 ägg
ca 1 dl pofiber
mandelmjöl.
Vänd rödspättan i pofiber. Jag har salt och peppar blandat i äggen. Vänd i ägg (eller pensla). Sedan hade jag ett tunt lager mandelmjöl på en tallrik och sedan pudrade jag mandelmjöl över (annars blev det så galet kladdigt!) vänd igen och gör likadant på nästa sida. Stek i smör eller kokosolja utan smak, ganska mycket annars blir paneringen torr.
Till detta hade jag kokt blomkål och en variants av kall sås (bara på dill, majo, créme fraische, pressad citron, hackad smörgåsgurka och herbamare)
Men även Findus eller Felix vanliga fiskdressing.
Kokt blomkål är verkligen ett jättebra alternativ till potatis eller ris, mättar bra och innehåller lite kolhydrater/kcal över huvudtaget.
Till Eddie blev det dock vanlig potatis till.❤️
Senaste kommentarer