Nu känns det väl verkligen läge att fira in sommaren lite?? Jag har lovat Eddie en jordgubbstårta sedan förra helgen men det blev liksom aldrig av. Så när jag var ute på promenad idag sprang jag över några jättefina jordgubbar till bra pris och på den vägen är det 😉
Även om jag äter onyttigt ibland på helgerna så föredrar jag att äta saker som jag vet gör kroppen gott och särskilt när jag är i en period då jag försöker bygga mer muskler och när jag väl lyckas göra något riktigt bra kan jag ju lika gärna dela med mig 🙂
Här är receptet
Till botten hade jag:
4 dl havregryn
4 ägg
1,5 dl äggvita
1,5 skopa womens best cookies and cream proteinpulver (eller valfritt annat gott pp eller ersätt med mer sötning och vaniljpulver)
4 tsk bakpulver
3-5 msk sötning beroende på hur söt du vill ha den (jag hade sukrin socker)
4 msk kokosmjöl
1,5 dl vatten eller mer
Observera att jag gjorde en rätt stor sats eftersom jag ville ha en stor tårta, för de flesta räcker det förmodligen med 3/4 av receptet.
Vispa äggen och äggvitan med ”sockret” tills det blir fluffigt, Helst med elvisp. Mixa havregrynen med stavmixer till ett mjöl och blanda med alla andra torra ingredienser. blanda med äggblandningen och vispa igen, tillsätt vatten. Låt gärna stå en liten stund och tillsätt mer vatten vid behov. Olja en form med kokosolja och ha i lite kokosmjöl för att kakan lättare ska lossna. Grädda i ca 180 C i 30-40 min i ugnen.
Dela kakan på hälften när den svalnat.
Fyllning:
1-1,5 banan. 250 g minikeso. 1/2 skopa womens best proteinpulver cookies and cream (eller valfritt annat pp eller sötning och vaniljpulver),
Mixa keson tills den blir slät. Blanda i proteinpulvret eller annan smaksättning. Bred på kakan. Mosa banan med gaffel och bred över keson. Lägg på ”locket”.
Topping:
Jag använde vanlig vispgrädde (ca 1-1,5 dl), färska jordgubbar och lite mörk choklad (2 bitar) men det går bra att använda mixad keso ovanpå också.
Resultatet blev grymt tyckte jag. En lagom söt tårta med härlig vaniljsmak och underbara söta jordgubbar.
Tips; Den blir ännu vassare om man förbereder dagen innan eftersom den blir saftigare när den får stå med bara fyllning över natt.
Hoppas det smakar!
Glad sommar! 😀
Senaste kommentarer