andreaskoglund

Underbar Sockerfri citronmarängpaj

Efter en riktig skit-natt och uppgång kl 6 så var jag helt förstörd. Efter en kamma kaffe var jag bara skakig och minst lika bränd i huvudet som innan. Dessutom tenderar jag att bli sötsugen när jag inte fått sova ordentligt (min logiska de av hjärnan säger att det förmodligen är kroppens sätt att försöka lura mig att höja blodsockret för att piggna till).

hur som helst provade jag att göra en sockerfri citronmarängpaj och den blev grym! Hur god som helst verkligen!

pajdeg

1 dl mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

1 msk kokosolja

ca 4 msk vatten (kan behövas mer)

1 skopa vaniljproteinpulver (kan uteslutas)

Blanda allt och lägg i ugnssäker form, nagga med en gaffel och grädda några minuter i 200g. Sätt ner ugnen till 150 grader och ta ut pajskalet.

lemoncurd

ca 1 dl pressad citron (riv gärna lite skal också)

1 dl sötströ/life zero

4 äggulor

1-2 msk kokosolja

Koka citronsaften med ”sockret”, låt svalna en liten stund och lägg i gulorna. Låt stå på plattan och rör om hela tiden tills det tjocknar något.(De får inte gå över 84 grader). Ta bort från plattan. Lägg till 1-2 msk kokosolja. Min blev lite för söt för hag hade lite för lite citron så jag lade i en näve frysta hallon när lemoncurden svalnat.

 

maräng

4 äggvitor +  1/2 dl äggvita

3 msk sötströ/life zero

vispa med elvisp och addera ”sockret”, vispa till ett hårt skumm- ju längre desto bättre! Häll i lemoncurden i skalet och fördela marängen över hela. Låt stå några minuter i 150 grader för att få lite färg, sänk sedan till ca 100 grader och låt stå i 45 min-1 timme rätt långt ner i ugnen. Min blev hård utanpå men fluffig som en kokosboll lite längre in, det blev riktigt lyckat!

IMG_4627 IMG_4629

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats