ÄNTLIGEN är den första riktigt tunga träningsveckan över. Imorgon är det vilodag och lördag blir det ett lättare benpass med fler reps och fokus på kontakt. Dieten har dock gått lättare än vad jag har trott men å andra sidan är det sällan i början som det är jobbigt 😉 Vikten rasade från 60,6 kg till 58,9 sedan i måndags, vilket i och för sig var rätt väntat eftersom jag höll en hel del vätska från semestern.
Jag är ju sån som älskar onyttig mat generellt dock som typ pizza och hamburgare men de flesta maträtter GÅR faktiskt att få nyttiga.
Här om dagen gjorde jag därför wrapbröd av zucchini men den går precis lika bra att använda som pizzabotten.
Här är receptet:
1,5 mellanstora zucchini eller en stor
1 ägg
0,5 dl äggvita (ett stort eller två små ägg)
1 tsk Xantangum (finns bland annat att köpa på iHerb,) Men jag kan tänka mig att ett par tsk fiberhusk duger lika bra. Det gör att smeten håller ihop bättre.
Salt och örtsalt.
Sätt ugnen på 220 grader och riv upp zucchinin (på den näst största storleken). Krama ur vätskan i en kökshanduk eller sil.
blanda i ägg och äggvita samt xantangum. krydda lite. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten.
Se till att det inte blir några hål men det får gärna vara väldigt tunt i övrigt. Grädda i ca 10 min eller tills den börjar bli lite gyllenbrun. Jag lät den även svalna i ugnen eftersom jag inte skulle ha den direkt och den står sig utmärkt i kylen. Jag rullade ihop den i bakplåtspappret och förvarade den i kylen. En stor plåt blir ca 3 wraps eller en stor pizza. 🙂
Fyll med något gott! Jag hade grillad kyckling, lök, sallad, tomat och lite kvarg med svartpeppar.
Enjoy!
Senaste kommentarer